Doelgroep

De primaire focus zijn jongeren:

  • vanaf 12 t/m 20 jaar (GenZ-generatie 2001 – 2009)

De secondaire focus:

  • vanaf 21 tot 24 jaar (ondergrens Millennials 1996 – 2000)

Waarom deze doelgroep?

Het overgrote deel van de GenZ-generatie groeit op in een tijd waarin internet en mobiele telefoons onmisbaar geïntegreerd zijn in hun leven. Deze jongeren zijn op jonge leeftijd al veelvuldig geïnspireerd op de eindeloze mogelijkheden en kansen die hun wereld te bieden heeft. Ze zijn kritisch op hun leefomgeving en hebben hoge mate van realisme en activisme dan de generaties voor hen.

Echter loert het gevaar dat zij opgroeien in een maatschappij dat langzamer evolueert dan zij willen en gewend zijn met het internet. Dat maakt deze doelgroep ook ongeduldiger. Met de sociale druk die hun omgeving vaak onbewust op hen uitoefent, ontstaat er een kwetsbare generatie die snel overprikkeld kan raken en zonder de juiste handvatten sneller kan afglijden in vereenzaming en afstoting van de samenleving.

Deze generatie groeit op in de wereld van de babyboomer. En door het snel kunnen schakelen en behoefte aan vrijheid en flexibiliteit van deze generatie, botsen ze het vaakst met de volwassenen, die voornamelijk deel uitmaakt van bestuurlijk Nederland. Daardoor is het voor de GenZ lastiger om te kunnen participeren en, zoals zij streven, een inclusievere wereld te creëren.

Uiteindelijk worden alle jongeren betrokken, direct of indirect, ongeacht hun maatschappelijke of sociale achtergrond. Ook wordt gelet of jongeren uit verschillende groepen zijn betrokken, waarin diversiteit centraal staat. Ook jongeren die de Nederlandse taal (nog) niet beheersen moeten worden betrokken.