Het ontstaan

Stichting Future Face is een initiatief van Jashin Baroud (1983). Hij is opgegroeid in de gemeente Amstelveen en altijd nauw betrokken met het maatschappelijk werk en actief geweest bij de organisatie van jongerenactiviteiten en evenementen in diverse wijkcentra en kunst- en cultuurinstellingen.Hij heeft van dichtbij ervaren hoe belangrijk het is een plek en omgeving te hebben waar je er écht bij hoort en jezelf kan en mag zijn, in alle opzichten.

Jashin is op zijn 16e begonnen met dj’en en het organiseren van evenementen in lokale clubhuizen en gymzalen en heeft na een paar jaar ervaring te hebben opgedaan de overstap gemaakt naar poppodium P60, waar hij sinds 2011 het jongerenevenement Speakerz organiseert; een evenement voor jongeren van 12 t/m 15 jaar en al jarenlang een begrip in Amstelveen en omstreken.

De overduidelijke drijfkracht en passie van Jashin is het creëren van een omgeving waarin er geen onderscheid gemaakt wordt in geslacht, geloof, leeftijd, seksuele voorkeur of andere sociale en maatschappelijke verschillen. Iedereen doet ertoe en kan en mag meedoen, ieder op zijn eigen manier.

Die drijfkracht en passie is terug te vinden in zijn werkwijze bij het organiseren van de evenementen.

Door jongeren centraal te zetten en ze te faciliteren bij hun behoeften en wensen, heeft hij een vertrouwensband bij ze weten op te bouwen. Daardoor is een weg vrijgemaakt in de dialoog die is ontstaan tussen de jongeren en Jashin, waaruit belangrijke informatie is gehaald dat de eerste bouwblokken zijn geweest voor Future Face.

Aanleiding

Hoe kun je achterhalen wat er speelt bij jongeren of hoe ze benaderd willen worden? Hoe kom je erachter wat er écht speelt? …

…  door écht mee te kunnen doen.

Het woord ‘jongerenparticipatie‘ wordt hedendaags veelvuldig gebruikt en blijkt dus niet vanzelfsprekend te zijn. Politiek en bestuurlijk Nederland trachten alles op alles te zetten om jongeren te bereiken en te betrekken, zij het vanwege de maatschappelijke druk.

Het effect en de uitwerking ervan laat echter nog te wensen over, omdat het overgrote deel van de beleidsbepalers veelal 50-plusser is en de doelgroep niet begrijpt. Er wordt óver de jongeren gesproken, niet mét ze.

De meeste jongeren hebben behoefte om mee te doen in de democratie en vinden het ook erg belangrijk om hun stem te laten horen. Het probleem hierbij is dat er nog altijd een kloof zichtbaar is tussen bestuurders en jongeren, omdat zij elkaar niet bereiken en begrijpen.

Als je jongeren – in de breedste zin – wilt betrekken, zal je moeten luisteren naar hun wensen en behoeften. Omdat jongeren een grote en diverse groep vormt, is het belangrijk om gebruik te maken van een medium dat hen allen verbindt, namelijk; social media.