Stemming

Mensen die streven naar alleen maar gelukkig te willen zijn, hebben een onbegonnen taak op zich genomen.
Het leven draait niet om geluk. Het leven draait om er te Zijn, je volledige zelf te zijn, en daar is ruimte voor allerlei gevoelens. Wist je dat je jezelf kunt bevrijden als je alle mogelijke gevoelens volledig accepteert? Zo kun je in momenten dat je je ellendig en down voelt, toch heel gelukkig zijn. Klinkt gek he? Probeer de uitdaging maar eens aan te gaan. De mindere momenten hebben wij nodig om onszelf te vormen.
 

De volgende 7 tips zijn de moeite waard even rustig te lezen.

Ken jezelf

Principe: alleen door zelfkennis kun je groeien. Onze grootste verantwoordelijkheid is erachter te komen wat we nu echt willen. Waar onze passie en talenten liggen. Waar we blij van worden en waar we niet van opknappen.Net zo belangrijk is om te begrijpen wat ons blokkeert. Waarom we dingen doen die we eigenlijk niet willen. Of waarom we niet de dingen doen die we wel willen.

Denk positief

Principe: er is geen alternatief voor positief denken. Negatief denken is geen optie. Is er ooit iets zinvols ontstaan door negatief te denken? We hebben gewoon geen keuze. Het is óf vrij leven óf jezelf beperken. Zorgen maken is eigenlijk een negatief doel voorstellen: de kans dat je het onderwerp van je zorgen daarmee aantrekt wordt groter.In elke tegenslag zit een voordeel, zolang je het maar ziet. In elke crisis zit een kans, als je deze maar pakt. Wees niet zo hard voor jezelf. Blijf positief. Je zou het misschien beter kunnen doen, maar ook een stuk slechter. Je beker is half leeg, maar ook halfvol – net zoals die van ons allemaal.

Je krijgt wat je bent

Principe: Je persoonlijkheid trekt je wensen aan Heb je ooit als kind een dier proberen te voeren dat wegrende? Heb je toen gemerkt dat het dier wel naar je toe kwam als je stil bleef staan? Zo werkt het in zekere zin ook met geluk en succes. Het is niet iets dat we kunnen najagen, maar iets dat we aantrekken door onze persoonlijkheid. Maak een kind directeur van een multinational en het bedrijf is binnen de kortste keren failliet. Omdat het kind gewoon niet de vaardigheden heeft die een directeur wel bezit. Je krijgt wat je wilt op het moment dat je ermee kunt omgaan. Dan worden je wensen vervuld, omdat ze horen bij jouw persoonlijkheid.

Je kunt meer dan je denkt

Principe: Wat je wilt en wat je kunt liggen in elkaars verlengde. Het zou niet logisch zijn om je een droom te geven en vervolgens niet de capaciteiten om dat je bereiken, nietwaar? Misschien kun je geen Olympisch atleet meer worden. Misschien lukt het je niet om de wereld rond te vliegen. Maar wil je dat wel? Als je iets echt niet kunt, dan heeft dat misschien een reden en is dat kennelijk niet zo bedoeld. Maar onderschat niet je kracht en mogelijkheden als het gaat om de dingen die je wel wilt. Je kunt veel meer dan je denkt. Alles dat de moeite waard is, is de moeite waard om voor te vechten.

Leef in het nu

Principe: Wat je hebt is belangrijker dan wat er ontbreekt. Wat je nu hebt en wie je nu bent, bepaalt je geluk en succes. Wat er ontbreekt, bepaalt je doelen. Zorg ervoor dat je je elke dag gelukkig en succesvol voelt. Door je te focussen op wat er nu is. Dat is het enige wat telt. In ieder geval voor vandaag.

Beloning komt na inspanning

Principe: Je krijgt wat je geeft. Zonder inspanning kun je niets bereiken. En toch hopen we stiekem dat we de lotto winnen, slapend rijk worden of dat onze baas ons onverwacht promotie aanbiedt. Je kunt erop wachten, maar wat als het niet gebeurt? De mensen die wachten op de beloning vóór de inspanning, wachten nog steeds. Ga eropuit en voeg waarde toe aan de wereld om je heen. Dan kun je erop rekenen dat je waarde terugkrijgt.

Je aandacht bepaalt het resultaat

Principe: Waar je je op concentreert, wordt sterker. Ken je de wet van Murphy? “Alles dat fout kan gaan, gaat ook fout.” Draai hem eens om: “Alles wat goed kan gaan, gaat ook goed.” Noem dit vanaf nu ‘De wet van (vul je naam in…)’ Waarom worden de rijker rijken en de armen armer? De gelukkige mensen nog gelukkiger? De fitte mensen nog fitter? Omdat ze hun aandacht richten op rijkdom, armoede, geluk en gezondheid. Zo wordt iemand ook een expert: door continue te leren over een bepaald onderwerp.