Diggiloo

Doel Project

Ontwikkeling van vaardigheden en inclusie door middel van creativiteit en kunst t.b.v. bevordering van kwaliteit, innovatie en erkenning van het jeugdwerk.

Startdatum: 20210401
Einddatum: 20230930
Organisator: Finnish National Agency for Education

Doelstellingen Diggiloo

  1. Ontwikkeling van vaardigheden en inclusie door middel van creativiteit en kunst, gebruikmakend van digitale tools

Het concept van Diggiloo is gebaseerd op cross-sectorale samenwerking tussen jeugdwerk en creativiteit en cultuur. Creativiteit en cultuur dienen zowel als:

  • Een platform of omgeving voor de deelnemers om hun nieuwe (digitale en zachte) vaardigheden en kennis te leren, testen en implementeren
  • Als schepper van waarde in termen van inclusie, aangezien de deelnemers en doelgroepen meer toegang krijgen tot culturele producties, gemaakt door leeftijdsgenoten, en dienend speciaal voor hen.

Deze twee aspecten zijn tijdens het hele project met elkaar verweven en parallel, ondersteunen elkaar en resulteren in een actiever burgerschap en inclusie van jongeren in de creatieve- en kunstsector.

2. Bevordering van kwaliteit, innovatie en erkenning van Jeugdwerk

Het project beoogt nieuwe sector overschrijdende kennis te vinden door digitale knowhow, organisaties voor jongerenwerk, creativiteit en cultuur en jongeren als producenten door gebruikers van creativiteit en cultuur te combineren.

  • Deze sector overschrijdende innovaties zijn gebaseerd op casestudy’s op basisniveau die zijn uitgevoerd in Estland, Finland en Nederland. Uiteindelijk zullen alle partners leren van elkaars sector overschrijdende oplossingen. Het project zal de professionaliteit, kwaliteit en methoden van inclusie in jeugdwerk vergroten. Als horizontaal effect zal jeugdwerk meer bereid zijn om de veelzijdigheid van digitaliteit te omarmen.
  • Al het kwaliteitsvolle jeugdwerk moet voortkomen uit het principe van inclusie: de jongeren zullen worden ondersteund om manieren te vinden om zichzelf uit te drukken en zich lid van de samenleving te voelen.
  • Creativiteit en cultuur kunnen worden gezien als hulpmiddelen voor individuele groei, sociale groei en verandering, en als zodanig passen ze perfect bij jeugdwerk. Het project rust, moedigt en stelt jongeren in staat om zich als actieve burgers in de creativiteits- en cultuursector in te zetten – met een concept dat diep verankerd is in jeugdwerk. De deelnemende jongeren komen lokaal en transnationaal met elkaar in contact om samen te werken, ideeën en gedachten uit te wisselen en samen een leerproces te doorlopen.
  • De ervaringen van het project zullen jongerenwerkers en cultuurmanagers nieuwe instrumenten bieden om jongeren te helpen positieve ervaringen op te doen in de onlinewereld. Het proefmodel kan daarna opnieuw worden geïmplementeerd in nieuwe omgevingen overal in Europa, lokaal, regionaal en/of transnationaal.

Intellectuele doelstellingen

IO1 Digitale producties met culturele inhoud van jeugd tot jeugd, gedistribueerd via verschillende kanalen naar de Europeanen, met name de Europese jongeren;

IO2 Digitale leerdagboeken: verhalen en verhalen geproduceerd door de deelnemende jongeren, die hun gedachten over de leerervaring presenteren;

IO3 eManual: praktische richtlijnen voor het plannen, implementeren en evalueren van sectoroverschrijdende samenwerkingsprojecten tussen jongerenwerk- en creativiteits- en cultuurorganisaties, waarbij jongeren centraal staan;

IO4 Beleidsaanbevelingen voor Jeugdwerk: cross-sectorale samenwerking op organisatieniveau tussen Jeugdwerk en Creativiteit en Cultuur;

IO5 Inclusie van de jeugd: een cultureel perspectief. Een analytische publicatie.

Effect Diggiloo

De impact van het project zal naar verwachting merkbaar zijn op individueel, organisatorisch en beleidsniveau, zowel nationaal als transnationaal. Jeugdwerkers en culturele managers zullen nieuwe professionaliteit verwerven om in sector overschrijdende omgevingen te werken, waardoor de algehele kwaliteit van het jeugdwerk toeneemt. De jeugd zal meer toegang hebben tot creativiteit en cultuur en zal digitale, ondernemers- en zachte vaardigheden leren. Cultuur en creativiteit zullen nieuwe gebruikers, producenten en publiek krijgen.

Andere Projecten

Speakerz is voor mensen van 12 t/m 15 jaar en wordt gemiddeld 5x per jaar georganiseerd in P60.

Jongeren zich op een speelse manier laten achtervolgen door politie en handhaving is een goeie manier om samenhorigheid te promoten onder de Amstelveense jongeren en handhaving.

Het doel van dit project is het beantwoorden van de ontoereikendheid van veel jeugdwerkers in het gebruik van geavanceerde vaardigheden.

Een ideeënwedstrijd voor shocking goede ideeën van en voor jongeren op het gebied van kunst en cultuur in Amstelveen.

InnerWorld richt zich op ‘the innerlife’ van jongeren. Afsluitend van elk seizoen spelen zij in de serie ‘Kifesh’ hun eigen échte verhalen.